Sałatka z selerem, czerwoną fasolą i jajkiem.
Przepis na szybką i smaczną sałatkę. Składniki do sałatki zazwyczaj mamy w domu więc jest idealna zarówno szybką kolację, dla niespodziewanych gości czy do pracy. Wystarczy kilka składników i mamy pyszną sałatkę.
Sałatka z selerem, czerwoną fasolą i jajkiem
Składniki
- 1 puszka czerwonej fasoli
- 1 puszka kukurydzy
- 1 słoik selera konserwowego
- 4 jajka ugotowane na twardo
- 1 łyżka majonezu
- sól, pieprz do smaku
- 1 łyżka posiekanej kolendry lub natki pietruszki
Instrukcje
- Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w kostkę.
- Fasolę przekładamy na sitko, polewamy zimną wodą i osączamy z nadmiaru wodu.
- Seler osączmy z zalewy i jeśli nie lubicie długich kawałków można je przekroić na pół.
- Kukurydzę osączamy z zalewy.
- Wszystkie składniki umieszczamy w misce, doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy majonez i zieleninę. Całość delikatnie mieszamy.
Podziel się: