Cofnij
Drukuj
Obraz przepisu
Mniejszy
Normalny
Większy
Drukuj
Pin
Sałatka z selerem, czerwoną fasolą i jajkiem
Składniki
1
puszka
czerwonej fasoli
1
puszka
kukurydzy
1
słoik
selera konserwowego
4
jajka
ugotowane na twardo
1
łyżka
majonezu
sól, pieprz
do smaku
1
łyżka
posiekanej kolendry lub natki pietruszki
Instrukcje
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w kostkę.
Fasolę przekładamy na sitko, polewamy zimną wodą i osączamy z nadmiaru wodu.
Seler osączmy z zalewy i jeśli nie lubicie długich kawałków można je przekroić na pół.
Kukurydzę osączamy z zalewy.
Wszystkie składniki umieszczamy w misce, doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy majonez i zieleninę. Całość delikatnie mieszamy.