Jajka faszerowane serkiem śmietankowym.
Jajka faszerowane serkiem śmietankowym. Dzisiaj coś dla naszych milusińskich. Jajka wielkanocne z dodatkiem serka śmietankowego typu almette. Możecie dodać jogurtowy, koperkowy czy ulubiony smak Waszych dzieci. Możecie go przygotować również samodzielnie. Na blogu znajdziecie przepis na serek śmietankowy z jogurtów greckich. Miłej zabawy.
Jajka faszerowane serkiem śmietankowym.
Składniki
- 3 jajka ugotowane na twardo
- 2 łyżki serka śmietankowego
- kilka sztuk oliwek na oczy
- gałązki koperku na włosy
- kawałek marchewki lub papryki do zrobienia nosa
- sól, pieprz do smaku
Instrukcje
- Jajka gotujemy na twardo. Studzimy.
- Kroimy na pół, wyjmujemy żółtka.
- Do żółtek dodajemy serek, sól, pieprz (opcjonalnie łyżeczkę majonezu)
- Rozgniatamy widelcem. Przekładamy do białek i ozdabiamy jak na zdjęciu.
Uwagi
ToCoLubięGotuję_i_Polecam (@to_co_lubie_gotuje_i_polecam) • Zdjęcia i filmy na Instagramie
więcej przepisów na faszerowane jajka znajdziecie tu:
Jajka faszerowane szynką.
Jajka faszerowane pomidorami suszonymi.
Jajka faszerowane łososiem wędzonym.
Jajka faszerowane ćwikłą (buraczkami z chrzanem)
Jajka faszerowane z czosnkiem niedźwiedzim
Jajka faszerowane tuńczykiem i kaparami
Podziel się: