Jajka faszerowane łososiem wędzonym.
Przepis na Jajka faszerowane łososiem wędzonym. Na blogu znajdziecie już kilka smacznych propozycji na faszerowane jajka. Dzisiaj faszerowane łososiem wędzonym z dodatkiem chrzanu.
Jajka faszerowane łososiem wędzonym.
Składniki
- 6 jajek ugotowanych na twardo
- 100 g wędzonego łososia
- 1 łyżeczka chrzanu
- 1-2 łyżki majonezu
- sól do smaku
Instrukcje
- Ugotowane jajka obieramy, kroimy na pół i wyjmujemy żółtka.
- Do miski przekładamy żółtka chrzan, szczyptę soli, 80 g łososia pokrojonego na kawałki. Całość blendujemy. W razie potrzeby doprawiamy do smaku i dodajemy majonez.
- Masę przekładamy do rękawa cukierniczego z ozdobną tylką i wyciskamy do pozostałych białek.
- Ozdabiamy pozostałym łososiem.
Uwagi
Pozostałe przepisy na jajka faszerowane znajdziecie tu:
bardzo mi smakowało