Ciasto bananowo-czekoladowe bez użycia miksera.
Jeśli zalegają Wam w kuchni banany i zastanawiacie się co z nimi zrobić to mam dla Was przepis na super ciasto. Przepis na ciasto bananowo-czekoladowe, w którym właśnie wykorzystacie zalegające w kuchni banany. Przepis prosty, a do tego bez użycia miksera. Wystarczy widelec i łyżka.
Ciasto bananowo-czekoladowe bez użycia miksera
Składniki
- 3 dojrzałe banany
- 2 jajka
- 80 g oleju
- 100 g brązowego cukru
- 40 g ciemnego kakao
- 200 g mąki 00
- 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
- kawałki czekolady (około pół tabliczki) opcjonalnie
Instrukcje
- Banany dokładnie rozgniatamy widelcem, następnie dodajemy jajka, olej i dokładnie mieszamy.
- Do masy przesiewamy mąkę, proszek do pieczenia oraz kakao. Mieszamy. Do mamy można dodać posiekaną czekoladą (ja robiłam bez).
- Przelewamy do natłuszczonej i oprószonej mąką lub bułką tartą foremki i przelewamy ciasto. Foremka 11×24 cm.
- Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 C (grzałka góra-dół) i pieczemy około 50 minut.
Podziel się:
Super przepis , w niedzielę mam gości to jutro upiekę przepis prosty i szybki :) Dziękuję