Cofnij
Drukuj
Obraz przepisu
Mniejszy
Normalny
Większy
Drukuj
Pin
5
from 1 vote
Ciasto bananowo-czekoladowe bez użycia miksera
Składniki
3
dojrzałe banany
2
jajka
80
g
oleju
100
g
brązowego cukru
40
g
ciemnego kakao
200
g
mąki 00
1
czubata łyżeczka proszku do pieczenia
kawałki czekolady (około pół tabliczki)
opcjonalnie
Instrukcje
Banany dokładnie rozgniatamy widelcem, następnie dodajemy jajka, olej i dokładnie mieszamy.
Do masy przesiewamy mąkę, proszek do pieczenia oraz kakao. Mieszamy. Do mamy można dodać posiekaną czekoladą (ja robiłam bez).
Przelewamy do natłuszczonej i oprószonej mąką lub bułką tartą foremki i przelewamy ciasto. Foremka 11x24 cm.
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 C (grzałka góra-dół) i pieczemy około 50 minut.