Jak zrobić krem z dodatkiem białej czekolady
Dzisiaj sprawdzony przepis na pyszny krem kokosowy z białą czekoladą. Idealny krem kokosowy, który możecie wykorzystać do przełożenia tortu. Pasuje również do babeczek lub tarty.
Jak zrobić krem z dodatkiem białej czekolady
Składniki
- 300 ml śmietanki 30% lub 36 %
- 100 g białej czekolady
- 200 g serka mascarpone
- 40 g wiórków kokosowych
Instrukcje
- Śmietankę przelewamy do garnuszka, zagotowujemy i odstawiamy. Dodajemy połamaną czekoladę i mieszamy do czasu, aż się rozpuści. Przykrywamy folią spożywczą i zimną wstawiamy do lodówki na całą noc.
- Przekładamy do misy miksera i ubijamy na sztywno. Dodajemy mascarpone i chwilę miksujemy. Na koniec dodajemy wiórki kokosowe i delikatnie mieszamy.