Pączki serowe – „sękacze”
Puszyste, delikatne, ekspresowe, łatwe i wyjątkowo smaczne pączki serowe. Idealne kiedy macie ochotę na coś pyszne lub gdy za chwilę będziecie mieć niespodziewanych gości. W ciągu 30 minut zrobicie pyszne pączki.
Ten przepis został umieszczony w jednym z komentarzy pod racuchami. Tak jak obiecałam zrobiłam je i …… są po prostu PRZEPYSZNEEEE. Koniecznie je zróbcie, ich przygotowanie i smażenie zajęło mi jedynie pół godziny. Robi się je banalnie prosto, a efekt jest po prostu WOW. :)
Pączki serowe – „sękacze”
Porcje 20
Składniki
- kostka sera 250 g
(ja użyłam półtłustego) - 2 jajka
- szklanka mąki szklanka 250 ml
- 2 łyżeczki cukru
- 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej
- olej do smażenia (około 0,5 butelki) smażenie na głebokim oleju
- cukier puder do posypania
Instrukcje
- Ser, jajka, mąkę, cukier oraz sodę umieszczamy w misce i wszystko rozgniatamy i mieszamy widelcem. Właściwie tylko do połączenia się składników, grudkami nie należy się przejmować.
- Łyżką nakładamy ciasto na rozgrzany tłuszcz i smażymy (na głębokim oleju – jak pączki), aż się pięknie zrumienią. Przestudzone oprószamy cukrem pudrem. Smacznego :)
Jeszcze nigdy nie zrobiłam takich pysznych pączków. Znikały w rekordowym tempie. A przepis prosty i szybki. Bardzo dziękuję
Cieszę się, że smakowały. To moje ulubione pączki zaraz obok https://to-co-lubie-gotuje.pl/mini-paczusie-male-paczki/
Rewelacja! Przepyszne i jeszcze na drugi dzień mięciutkie. Ja do cukru pudru dodałam jeszcze cynamon i obtaczałam każdego pączka. Mniam!
Wstyd się przyznać, ale u mnie jeszcze nigdy nie zostały na drugi dzień ;)
Właśnie zrobiłam i wcinam – pyszne! Bardzo łatwe i szybkie w zrobieniu a w smaku jeszcze lepsze! Dziękuję za przepis! :-)
Dziękuję i zapraszam :)