Surówka z kapusty kiszonej.

Sprawdzony przepis na pyszną domową surówkę z kapusty kiszonej. Jeśli sami kisicie kapustę lub kupujecie ze sprawdzonego źródła będzie smakowała jeszcze lepiej. Ja najbardziej lubię klasyczne połączenie tzn.: ryba panierowana, ziemniaki i do tego właśnie surówka z kiszonej kapusty. Dla mnie połączenie idealne, przepis na najpyszniejszy, domowy obiad. Prosta, smaczna i przede wszystkim zdrowa surówka z kapusty kiszonej. Zapraszam.
Surówka z kapusty kiszonej
Składniki
- 0,5 kg kapusty kiszonej
- 1 marchew
- 0,5 małej cebuli cukrowej
- 1 łyżeczka cukru
- pieprz świeżo mielony
- oliwa z oliwek lub olej rzepakowy – kilka łyżek
- można dodać również starte jabłko
Instrukcje
- Kapustę dobrze odcisnąć i drobno pokroić. Marchew obrać i zetrzeć na średnich oczkach, cebulę pokroić bardzo drobno. Dodać 1 łyżeczkę cukru (do smaku), świeżo zmielony pieprz i olej lub oliwę. Wymieszać i odstawić na minimum godzinę. (jeśli lubicie można dodać również 1 starte jabłko)