Sałatka z kapusty pekińskiej i czerwonej fasoli
Dawno nie robiłam tej sałatki całkiem o niej zapomniałam, a jest naprawdę smaczna. Zanim pojawią się na naszych stołach pierwsze nowalijki korzystajmy z tego co mamy. Sałatka jest szybka w przygotowaniu i tak naprawdę ugotowanie jajek zajmie nam najwięcej czasu.
Sałatka z kapusty pekińskiej i czerwonej fasoli
Składniki
- 1 szt. średniej kapusty pekińskiej
- ½ puszki fasoli czerwonej
- ½ puszki kukurydzy
- 5 jajek ugotowanych na twardo
- 1 papryka czerwona
- 3 -4 średnie ogórki konserwowe
- majonez 2-3 łyżki
- sól
- pieprz
Instrukcje
- Kapustę drobno poszatkować, dodać kukurydzę i fasolę odsączoną z zalewy. Ogórki i paprykę pokroić w kostkę. Jajka pokroić w kawałki dowolnej wielkości. Dodać sól i pieprz do smaku, oraz majonez.
Podziel się: