Pasta z tuńczykiem i jajkami
Często robię różne pasty na kanapki, są łatwe i szybkie do zrobienia, a do tego smaczne. Dzisiaj zapraszam Was po przepis na pastę z tuńczykiem i jajkiem.
Pasta z tuńczykiem i jajkami
Składniki
- 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
- 2 średnie ogórki kiszone
- 2 jajka ugotowane na twardo
- 100 g sera białego
- 1 łyżeczka drobno posiekanego koperku lub pietruszki
- sól
- pieprz
- 1 łyżka majonezu lub jogurtu (opcjonalnie)
Instrukcje
- Tuńczyk osączamy z zalewy, ogórki i jajka kroimy na kawałki. Do blendera wkładamy wszystkie składniki i chwilę blendujemy. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku, jeśli pasta okaże się zbyt sucha można dodać majonez lub jogurt, jednak w tym przepisie nie jest to konieczne.
- Jeśli nie posiadacie blendera ogórki i jajka kroimy w bardzo drobną kostkę, dodajemy pozostałe składniki i rozgniatamy widelcem. Smacznego :)