Pasta z tuńczyka i jajek.
Sprawdzony przepis na pyszną pastę z tuńczyka i jajek.
Pasta z tuńczyka i jajek
Składniki
- 3 jajka ugotowane na twardo
- 1 puszka z tuńczyka w sosie własnym osączony z zalewy
- 2 ogórki konserwowe lub kiszone
- 1 łyżeczka ulubionej musztardy
- 1-2 łyżki majonezu
- 3 łyżki koperku drobno posiekany
- 3 łyżki szczypiorku drobno posiekany
- sól, pieprz do smaku
Instrukcje
- Tuńczyka osączamy z zalewy i rozdrabniamy widelcem. Przekładamy do miski.
- Dodajemy ugotowane na twardo jajka, obrane i starte na tarce.
- Ogórka ścieramy na tarce. Dodajemy posiekany szczypiorek oraz koperek drobno posiekany.
- Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, dodajemy majonez i musztardę. Dokładnie mieszamy.
Podziel się: