Cofnij
Drukuj
Obraz przepisu
Mniejszy
Normalny
Większy
Drukuj
Pin
Pasta z tuńczyka i jajek
Składniki
3
jajka
ugotowane na twardo
1
puszka z tuńczyka w sosie własnym
osączony z zalewy
2
ogórki konserwowe lub kiszone
1
łyżeczka
ulubionej musztardy
1-2
łyżki
majonezu
3
łyżki
koperku
drobno posiekany
3
łyżki
szczypiorku
drobno posiekany
sól, pieprz
do smaku
Instrukcje
Tuńczyka osączamy z zalewy i rozdrabniamy widelcem. Przekładamy do miski.
Dodajemy ugotowane na twardo jajka, obrane i starte na tarce.
Ogórka ścieramy na tarce. Dodajemy posiekany szczypiorek oraz koperek drobno posiekany.
Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, dodajemy majonez i musztardę. Dokładnie mieszamy.