Pasta z awokado

Dzisiaj mam dla Was przepis na pyszną pastę z awokado. Awokado ma mnóstwo dobroczynnych właściwości m.in. obniża poziom cholesterolu, reguluje ciśnienie krwi. Nie wszyscy je lubią, ale w połączeniu z jajkiem i innymi dodatkami z pewnością Wam posmakuje.
Pasta z awokado
Składniki
- 1 duże dojrzałe awokado
- sok z połówki cytryny
- 2 jajka ugotowane na twardo
- sól
- pieprz
Instrukcje
- Awokado kroimy wzdłuż, wyjmujemy pestkę, a miąższ wydrążamy łyżką. Przekładamy do miski i od razu skrapiamy sokiem z cytryny żeby nie ściemniało.
- Ugotowane jajka kroimy na kawałki i dodajemy do awokado. Całość rozgniatamy widelcem, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
- Do pasty możecie dodać ząbek czosnku, posiekaną natkę pietruszki lub rzeżuchę wtedy będzie to prawdziwa bomba witaminowa.
- Jeśli nie planujecie zjeść od razu całej pasty to dobrze w środek włożyć pestkę wtedy mamy pewność, że pasta nie ściemnieje. Smacznego.