Jajka faszerowane pieczarkami
Życzę Wam, Kochani,
aby te święta Wielkanocne
wniosły do Waszych serc
wiosenną radość i świeżość,
pogodę ducha, spokój, ciepło i nadzieję.
Zapraszam na ostatni przedświąteczny przepis, na pyszne faszerowane pieczarkami jajka.
Jajka faszerowane pieczarkami
Składniki
- 6 jajek
- 500 g pieczarek
- łyżka masła
- 2 łyżki majonezu
- sól
- pieprz
Instrukcje
- Jajka gotujemy na twardo, obieramy. Kroimy na pół i delikatnie wydrążamy żółtka.
- Pieczarki obieramy i kroimy w drobną kostkę lub ścieramy na tarce. Przesmażamy na maśle, solimy i pieprzymy do smaku. Żółtka rozdrabniamy widelcem i mieszamy z przestudzonymi pieczarkami, doprawiamy majonezem, ew. solą i pieprzem.
- Nakładamy do białek i posypujemy posiekanym koperkiem lub szczypiorkiem. Smacznego.