Zapiekanka ziemniaczana z łososiem i szpinakiem.
Dzisiaj przepis na szybki obiad. Zapiekanka z ziemniaczana z łososiem i szpinakiem. Obiad, który przygotujecie bardzo szybko. Sprawdzony przepis na pyszną zapiekankę.
Zapiekanka ziemniaczana z łososiem i szpinakiem
Składniki
- 500 g łososia
- 1 kg ziemniaków kroimy w kostkę
- 100 g świeżego szpinaku
- 3 jajka
- 100 ml śmietanki 30 %
- sól pieprz do smaku
- 150 g żółtego sera
Instrukcje
- Ziemniaki kroimy w kostkę i gotujemy 8 minut w wodzie z solą.
- W Tym czasie kiedy gotują się ziemniaki kroimy łososia w kostkę.
- Na dno posmarowanego oliwą naczynia wsypujemy podgotowane ziemniaki, następnie umyty i posiekany szpinak. Na wierzch rybka pokrojona w kostkę, sól, pieprz do smaku.
- Całość zalewamy jajkami rozbełtanymi ze śmietanką i przyprawami. Wierzch posypujemy żółtym serem.
- Zapiekany w 180 C około 40 minut (na koniec grill) żeby ładnie zrumienić wierzch.
Podziel się: