Tatar z awokado i wędzonego łososia.
Dzisiaj przepis na małą przystawkę z wędzonego łososia i awokado. Uwielbiam zarówno awokado jak i łososia, dla mnie jest to połączenie idealne. Do tego kapary, dobra musztarda, koperek i mamy pyszne danie. Tę danie możecie podać na wielkanocny stół, niedzielne śniadanie lub imprezę. Do jej przygotowania przydadzą Wam się małe relingi, warto je mieć w domu bo bywają przydatne.
Tatar z awokado i wędzonego łososia
Porcje 2
Składniki
- 200 g wędzonego łososia
- 1 spore dojrzałe awokado
- 1 łyżka kaparów
- 1 łyżeczka musztardy
- 1-2 łyżki oliwy z oliwek
- sok z cytryny
- koperek, szczypiorek lub rzeżucha
- pieprz i sól do smaku
Instrukcje
- Łososia kroimy w kostkę, skrapiamy cytryną. Część kaparów siekamy, dodajemy łyżkę posiekanego szczypiorku, kilka gałązek posiekanego koperku lub łyżkę posiekanej rzeżuchy.
- Dodajemy musztardę, pieprz, sól do smaku i łyżkę oliwy, całość delikatnie mieszamy.
- Awokado kroimy w kostkę skrapiamy cytryną
- Na dno relingu wykładamy łososia, delikatnie uklepujemy, następnie awokado i ponownie łososia. Całość dekorujemy. Przed podaniem skrapiamy dobrą oliwą.
Podziel się: