Szybkie spaghetti z tuńczykiem
Jeśli macie niewiele czasu na przygotowanie obiadu ten przepis jest właśnie dla Was.
Szybkie spaghetti z tuńczykiem
Składniki
- 200 g makaronu spaghetti
- 1 puszka tuńczyka (duże kawałki w sosie własnym)
- 1 puszka pomidorów
- 1 cebula
- oliwa z oliwek
- 1 łyżeczka papryki wędzonej w proszku lub papryki słodkiej
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- bazylia
- sól
- cukier
Instrukcje
- W garnku z dużą ilością posolonej wody gotujemy makaron al dente.
- W tym samym czasie kroimy cebulę w drobną kostkę i szklimy ją na oliwie. Po chwili dodajemy pomidory z puszki i dusimy do czasu, aż się rozpadną.
- Na koniec dodajemy tuńczyka osączonego z zalewy i wszystko doprawiamy do smaku solą ew. cukrem. Dodajemy bazylię i pietruszkę.
- Makaron polewamy sosem. Smacznego.
Podziel się: