Sos chrzanowy – Jak zrobić sos chrzanowy.
Sos chrzanowy idealnie pasuje do pasztetu, mięs pieczonych lub jajek. Taki sos jest dużo smaczniejszy od tych, które można kupić w sklepie, a jego smak jest zdecydowanie lepszy. Jest bardzo prosty do przygotowanie więc spokojnie zdążycie zrobić go przed świętami To tylko 5 minut.
Sos chrzanowy – Jak zrobić sos chrzanowy
Składniki
- 3 łyżki jogurtu lub śmietany
- 2 łyżki tartego chrzanu
- 1 jabłko
- 1 jajko na twardo
- sól
- cukier
- natka pietruszki lub szczypiorek
- sok z cytryny
Instrukcje
- Obrane i pokrojone na kawałki jabłko wraz z jogurtem i utartym chrzanem zmiksować. Doprawić do smaku, solą, cukrem i sokiem z cytryny. Wymieszać z posiekanym jajkiem i zieleniną.