Sałatka ryżowa z ogórkiem
Przepis na szybką sałatkę. Sałatka ryżowa ze świeżym ogórkiem i paluszkami krabowymi. Idealna sałatka na drugie śniadanie lub jako obiad do pracy.
Sałatka ryżowa z ogórkiem
Składniki
- 200 g ryżu
- 12 szt. paluszków krabowych
- 1 puszka kukurydzy
- 1 duży ogórek szklarniowy
- 1/2 czerwonej cebuli
- sól, pieprz do smaku
- 2 łyżki jogurtu
- 2 łyżki majonezu
Instrukcje
- Ryż gotujemy do miękkości. Studzimy.
- Paluszki kroimy w kostkę.
- Ogórek obieramy i kroimy w kostkę.
- Kukurydzę osączamy z zalewy.
- Cebulę kroimy w drobną kostkę.
- Wszystkie składniki mieszamy, doprawiamy solą, pieprzem. Na koniec dodajemy majonez i jogurt. Całość mieszamy.
Podziel się: