Kotlety jajeczne
Dzisiaj zapraszam Was na pyszne kotlety jajeczne, robiłam je pierwszy raz, ale z pewnością będą dużo częściej gościły na moim stole. Z sezonowymi warzywami stanowią całkiem lekki i przyjemny posiłek. Smakują idealnie na ciepło jak i na zimno. Kotlety jajeczne to doskonała alternatywa dla tych, którzy nie przepadają za mięsem. Możecie do nich dodać natkę pietruszki lub koperek.
Kotlety jajeczne
Składniki
- 5-6 jajek ugotowanych na twardo
- 1 jajko
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- 1 łyżka posiekanego koperku
- 1 mała puszka kukurydzy
- 3 łyżki bułki tartej
- sól
- pieprz
- olej lub masło klarowane
Instrukcje
- Ugotowane jajka ścieramy na tarce, dodajemy posiekany koperek i natkę pietruszki, bułkę tartą, kukurydzę, sól, pieprz i surowe jajko. Wszystko dokładnie mieszamy, formujemy kotleciki. Obtaczamy je w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym tłuszczu po 2-3 minuty z każdej strony. Smacznego.