Jak zrobić idealne naleśniki do krokietów.
Dzisiaj przepis na idealne naleśniki. Naleśniki, które po usmażeniu są elastyczne, idealnie nadają się do krokietów. Nie pękają podczas smażenia i wychodzą cieniutkie.
Jak zrobić idealne naleśniki do krokietów
Porcje 21
Składniki
- 4 jajka
- 250 g mąki pszennej
- 600 ml mleka
- szczypta soli
- 1 łyżka masła (czubata) masło rozpuszczamy
Instrukcje
- Do miski wbijamy jajka, dodajemy mąkę, oraz sól. Dolewamy połowę mleka i roztrzepujemy rózgą.
- Kiedy grudki dobrze się rozbiją dolewamy pozostałe mleko i roztopione masło. Ciasto powinno być lejące, w miarę potrzeby dodajemy więcej mleka.
- Naleśniki smażymy na mocno rozgrzanej patelni.
Podziel się:
Oo właśnie takiego przepisu szukałam