Jajka z tuńczykiem.
Kolejna propozycja jajeczna, tym razem jajka z tuńczykiem. Jajka faszerowane tuńczykiem, idealne na Wielkanoc, pyszne śniadanie. Doskonale sprawdzą się jako przyssawka na imprezę. Łatwe i szybkie do zrobienia jajka faszerowane.
Jajka z tuńczykiem
Składniki
- 1 tuńczyk w kawałkach w oleju słonecznikowym
- 4 jajka ugotowane na twardo
- łyżeczka majonezu
- sól
- łyżka posiekanego szczypiorku
Instrukcje
- Jajka gotujemy na twardo, delikatnie obieramy, dzielimy wzdłuż na połówki żeby nie uszkodzić białka, oddzielamy żółtka. Tuńczyka osączamy z nadmiaru oleju.
- Tuńczyka, jajka i majonez blendujemy, dodajemy posiekany szczypiorek, sól do smaku i mieszamy. Farszem napełniamy białka, ozdabiamy szczypiorkiem. W wersji na ostro możemy dodać łyżeczkę chrzanu.