Jajka faszerowane pieczarkami I
Dzisiaj przepis na jajka faszerowane z pieczarkami, bardzo smaczne. Jajka faszerowane, które dość często przygotowujemy na Wielkanoc świetnie sprawdzą się na imprezie. Jeśli zmielimy również białka, pasta idealnie nadaje się na kanapki.
Jajka faszerowane pieczarkami I
Składniki
- 4 jajka
- 10 średnich pieczarek
- 1 średnia cebula
- łyżeczka musztardy
- łyżka posiekanego kopru
- sól
Instrukcje
- jajka gotujemy na twardo, oddzielamy żółtka
- cebulę kroimy w drobną kostkę i rumienimy na niewielkiej ilości oleju lub masła
- pieczarki obieramy, kroimy na małe kawałki i smażymy na łyżeczce masła do czasu aż się zrumienią
- Zimne składniki : żółtka, cebulę i pieczarki blendujemy lub mielimy w maszynce do mięsa, dodajemy koper, sól do smaku,łyżeczkę musztardy, mieszamy i napełniamy białka.
Podziel się: