Jajka faszerowane z jogurtem naturalnym.

Kolejna i ostatnia propozycja przed świętami. Jajka faszerowane dla dzieci. Jajka zajączki wielkanocne, tym razem z jogurtem naturalnym. Tak naprawdę możecie je przygotować z dowolnym farszem, który lubią Wasze dzieci. Bardziej chodzi w przepisie o propozycję podania. Były kurczaki, dzisiaj są zające. Wesołych Świąt :)
Jajka faszerowane z jogurtem naturalnym.
Składniki
- 3 jajka ugotowane na twardo
- rzodkiewka na uszy
- czarne oliwki na oczy
- szczypiorek na wąsiki
- pieprz do smaku
- 1 łyżka jogurtu naturalnego lub majonezu
- sól do smaku
- kawałek papryki czerwonej na nos
Instrukcje
- Jajka gotujemy na twardo, dzielimy na pół, wyjmujemy żółtka.
- Żółtka rozgniatamy, dodajemy jogurt, sól, pieprz do smaku.
- Masę przekładamy do żółtek i ozdabiamy wg.zdjęcia.
Podziel się: