Jajka faszerowane awokado.

Przepis na jajka faszerowane awokado. Dzięki dodatkowi papryczki chilli są wyraziste w smaku jednak nie są zbyt ostre. Jajka faszerowane idealne na wielkanocne śniadanie.
Jajka faszerowane awokado.
Składniki
- 6 jajek ugotowane na twardo
- 1 dojrzałe awokado
- ½ małej czerwonej papryczki chilli
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- sól, pieprz do smaku
- 2 łyżki natki pietruszki
Instrukcje
- Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy.
- Kroimy na połówki i wyjmujemy delikatnie żółtka.
- Żółtka przekładamy do blendera, dodajemy awokado, posiekany czosnek, posiekane chilli, posiekaną natkę pietruszki, oliwę i sok z cytryny.
- Całość dokładnie blendujemy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
- Farsz nakładamy do pozostałych białek (chwilę przed podaniem), dowolnie ozdabiamy.
Podziel się: