Cofnij
Drukuj
Obraz przepisu
Mniejszy
Normalny
Większy
Drukuj
Pin
Jajka faszerowane awokado.
Składniki
6
jajek
ugotowane na twardo
1
dojrzałe awokado
½
małej czerwonej papryczki chilli
1
ząbek czosnku
1
łyżka
soku z cytryny
1
łyżka
oliwy z oliwek
sól, pieprz
do smaku
2
łyżki
natki pietruszki
Instrukcje
Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy.
Kroimy na połówki i wyjmujemy delikatnie żółtka.
Żółtka przekładamy do blendera, dodajemy awokado, posiekany czosnek, posiekane chilli, posiekaną natkę pietruszki, oliwę i sok z cytryny.
Całość dokładnie blendujemy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Farsz nakładamy do pozostałych białek (chwilę przed podaniem), dowolnie ozdabiamy.