Pasta z makreli wędzonej i twarogu.
Przepis na pastę z makreli wędzonej i białego sera. Smaczna, zdrowa i łatwa do przygotowania. Idealna na drugie śniadanie lub kolację. Świetnie smakuje zarówno z białym jak i ciemnym pieczywem.
Pasta z makreli wędzonej i twarogu
Składniki
- 500 g białego sera półtłustego
- 1 duża makrela wędzona
- 1 średnia cebula cukrowa
- koncentrat pomidorowy mały słoiczek 80 g dodajemy stopniowo i doprawiamy wg uznania
- 1-2 łyżki majonezu
- sól
do smaku - 1 łyżeczka cukru
Instrukcje
- Ser rozetrzeć łyżką lub widelcem, dodać sól, cukier, posiekaną w drobną kostkę cebulę.
- Dokładnie wymieszać. Dodać pozostałe składniki : 2 łyżki majonezu, 3/4 słoiczka koncentratu pomidorowego. (majonez i koncentrat wg uznania).
- Odstawić na min. godzinę. Podawać z ulubionym pieczywem.