Łódeczki z awokado
Przepis na szybką i smaczną przekąskę. Awokado jest bardzo zdrowe, a i dodatkowa porcja kcal w te mrozy z pewnością nam się przyda.
Łódeczki z awokado
Porcje 2
Składniki
- 1 dojrzałe awokado
- 1 tuńczyk w sosie własnym
- 3 łyżki kukurydzy z puszki
- 3 ogórki konserwowe
- sok z cytryny lub limonki
- łyżka gęstego jogurtu lub majonezu
- sól
- pieprz
Instrukcje
- Awokado myjemy i kroimy na pół. Wyjmujemy pestkę, a miąższ delikatnie kroimy w kratkę uważając żeby nie przeciąć skórki. Wydrążamy łyżką, skrapiamy sokiem z cytryny lub limonki żeby nie ściemniał.
- Tuńczyka osączamy z zalewy i rozdrabniamy na niewielkie kawałki, ogórki kroimy w kostkę.
- Wszystkie składniki dokładnie mieszamy, dodajemy sól i pieprz do smaku. Dodajemy jogurt lub majonez i ponownie delikatnie mieszamy. Wkładamy do skórek awokado i od razu podajemy.
Podziel się: