Galaretka z owocami i mascarpone.
Przepis na szybki i smaczny deser, Idealny deser na upalne, letnie dni. Galaretka z dodatkiem owoców sezonowych: truskawek, czerwonej porzeczki i malin. Biały kolor uzyskamy przez dodatek mascarpone.
Galaretka z owocami i mascarpone.
Porcje 6
Składniki
- 1 galaretka truskawkowa
- 1 galaretka krystaliczna
- 2 łyżki mascarpone
- owoce : truskawki, maliny, czerwona porzeczka
Instrukcje
- Czerwoną galaretkę rozpuszczamy w 400 ml gorącej wody.
- Lekko tężejącą galaretkę przelewamy do szklanek, ułożone po skosie, do środka dodajemy pokrojone na mniejsze kawałki truskawki.
- Wstawiamy do lodówki, aż całkowicie stężeje.
- Galaretkę krystaliczną rozpuszczamy w 450 ml gorącej wody. Studzimy. Do lekko ciepłej galaretki dodajemy mascarpone i dokładnie mieszamy, aż całkowicie się rozpuści.
- Galaretkę z mascarpone wlewamy do szklanek. Odstawiamy do lodówki, przed podaniem dekorujemy owocami.
Podziel się: