Cofnij
Drukuj
Obraz przepisu
Uwagi
Mniejszy
Normalny
Większy
Drukuj
Pin
Ciasteczka maślane
Składniki
500
g
mąki
250
g
masła
100
g
cukru brązowego (wychodzą mało słodkie więc jeśli ktoś lubi może dodać więcej)
2
żółtka
2
całe jajka
2
łyżki
poppingu (amarantus)
opcjonalnie
szczypta soli
Instrukcje
Mąkę, masło i cukier szybko posiekać nożem lub za pomocą malaksera, dodać pozostałe składniki i szybko wyrobić.
Ciasto schłodzić min, 15 minut, rozwałkowywać i wycinać dowolne kształty.
Ciasteczka pieczemy na papierze do pieczenia w 180 C około 15-20 min, aż będą rumiane. Uwaga bo łatwo przegapić ten moment i wychodzą węgielki.
Uwagi
Z pozostałych białek możecie przygotować pyszne
mini beziki.