Sałatka meksykańska z kabanosem, kukurydzą i fasolą.

Często pytacie przepis na sałatkę, którą przygotowuje się szybko i nie jest skomplikowana. Ta sałatka nadaje się na imprezę, kolację. Można ją zabrać do pracy na drugie śniadanie. Jest prosta, smaczna i szybka do zrobienia. Robiąc ją nie spodziewałam się, że tak bardzo będzie wszystkim smakowała. Dawno też nie było na moim blogu sałatek dlatego już dzisiaj zapraszam na sałatkę z kabanosem, kukurydzą i fasolą czerwoną. Zapraszam :)
Sałatka meksykańska z kabanosem, kukurydzą i fasolą
Składniki
- 250 g ulubionych kabanosów
- 200 g sera żółtego (np.gouda)
- 1 duża papryka czerwona
- 6 dużych ogórków konserwowych (świetnie pasują również ogórki w musztardzie)
- 1 mała puszka kukurydzy
- 1 puszka fasoli czerwonej
- 1 łyżka majonezu lub gęstego jogurtu
- sól
- pieprz
Instrukcje
- Do dużej miski wrzucamy kabanosy pokrojone w plasterki, ser pokrojony w drobną kostkę, paprykę i ogórki pokrojone w kostkę.
- Kukurydzę osączoną z zalewy i fasolę wypłukaną i osączoną na sitku.
- Wszystkie składniki mieszamy, doprawiamy do maku solą i pieprzem, dodajemy majonez lub jogurt. Smacznego :)
Zrobilam te salatke .jest super …….tylko kabanos nie byl za dobry. Jednak te sztucznosci a moze zamiast wedzenia moczenie troche popsulo smak. Napewno bede jeszcze robic . Syn stwierdzil ze salatka jest rewelacyjna ,mimo tego „nieszczesnego” kabanosa.
To też zależy jakie dodamy kabanosy :)