Cofnij
Drukuj
Obraz przepisu
Mniejszy
Normalny
Większy
Drukuj
Pin
5
from 1 vote
Sałatka meksykańska z kabanosem, kukurydzą i fasolą
Składniki
250 g ulubionych kabanosów
200 g sera żółtego (np.gouda)
1 duża papryka czerwona
6 dużych ogórków konserwowych (świetnie pasują również ogórki w musztardzie)
1 mała puszka kukurydzy
1 puszka fasoli czerwonej
1 łyżka majonezu lub gęstego jogurtu
sól
pieprz
Instrukcje
Do dużej miski wrzucamy kabanosy pokrojone w plasterki, ser pokrojony w drobną kostkę, paprykę i ogórki pokrojone w kostkę.
Kukurydzę osączoną z zalewy i fasolę wypłukaną i osączoną na sitku.
Wszystkie składniki mieszamy, doprawiamy do maku solą i pieprzem, dodajemy majonez lub jogurt. Smacznego :)