Składniki wykładamy na stolnicę, masło siekamy nożem i szybko zagniatamy na gładkie ciasto. Jeśli macie malakser wszystkie składniki umieszczamy w malakserze i mieszamy, aż składniki się połączą. Owijamy folią spożywczą i wstawiamy do lodówki.
Formy na tartaletki o średnicy 7 cm wyklejamy ciastem, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 C i pieczemy około 20 minut, aż się ładnie zarumienią. Studzimy.
Jajka ubijamy chwilę z cukrem, wlewamy do garnka, dodajemy sok z cytryn i wszystko gotujemy, aż masa zacznie gęstnieć. Cały czas mieszamy (najlepiej rózgą). Żelatynę zalewamy odrobiną zimnej wody i zostawiamy żeby napęczniała, dolewamy odrobinę gorącej wody i dokładnie mieszamy. Przelewamy do kremu i chwilę mieszamy, aż żelatyna dokładnie się rozpuści. Studzimy.
Zimną masą napełniamy tartaletki i ozdabiamy owocami.