około 300 g owocówja użyłam 300 g malin i garść czerwonych porzeczek
2 łyżki bułki tartej do obsypania tarty
Instrukcje
W misce mieszamy mikserem mąkę, miękkie masło i cukier do uzyskania konsystencji piasku. ¾ ciasta wykładamy do formy wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą, dokładnie ugniatamy, spód nakłuwamy widelcem. Moja forma miała 27 cm średnicy.
Następnie pieczemy w 200 C około 15 minut (czas pieczenia jest zawsze indywidualny dla każdego piekarnika), pieczemy aż się lekko zrumieni. Po tym czasie wyjmujemy ciasto i lekko studzimy.
Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy kolejno żółtka, miód i mąkę, chwilę miksujemy. Wylewamy na wcześniej podpieczony spód, na wierzch wykładamy maliny i całość posypujemy pozostałym ciastem. Pieczemy dalej w temp 180 C około 40 minut, aż się ładnie zrumieni.