Cofnij
Drukuj
Obraz przepisu
Mniejszy
Normalny
Większy
Drukuj
Pin
Śledzie w miodowo - musztardowym sosie
Składniki
6
płatów śledziowych
solone
1
słoiczek
musztardy Dijon
2
łyżki
musztardy z ziarnami gorczycy
2
łyżki
płynnego miodu
2
łyżki
octu jabłkowego
sól, pieprz do smaku
150
ml
oleju
mały pęczek koperku
drobno posiekany
Instrukcje
Śledzie zalewamy i moczymy w zimnej wodzie około 1 godziny. Następnie osuszamy i kroimy na mniejsze kawałki.
Do miski przekładamy musztardę Dijon, dodajemy 2 łyżki musztardy z ziarnami gorczycy. Następnie miód, ocet, sól i pieprz. Dokładnie mieszamy.
Następnie powoli dolewamy olej cały czas ubijając (najlepiej rózgą lub mikserem)
Na koniec dodajemy koperek, mieszamy. Wcześniej przygotowane śledzie, mieszamy, przykrywamy folią i wstawiamy do lodówki na minimum 2 godziny.