Do miski wlewamy oliwę, dodajemy zioła, sok z cytryny i rybę pokrojoną na kawałki. Obtaczamy w sosie i odstawiamy na kilka minut, oprószamy solą.
W tym czasie na patelni rozgrzewamy masło klarowane przekładamy rybę razem z oliwą i przyprawami, smażymy po 1-2 minutach z każdej strony. Następnie rybę wyjmujemy na talerz.
Na patelnię wrzucamy pokrojone pory i posiekany czosnek. Chwilę przesmażamy, dodajemy mąkę, dokładnie mieszamy i zalewamy śmietanką. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Przekładamy podsmażoną rybę, przykrywamy i dusimy kilka minut. Podajemy na ciepło chociaż równie smacznie smakuje na zimno.
Uwagi
Szukając nowych przepisów często przeglądam różne strony, oglądam programy kulinarne skąd czerpię inspirację.Mnóstwo fantastycznych przepisów i inspiracji na pyszne potrawy możecie znaleźć na tej stronie, na portalu Przepisy.pl, skąd pochodzi mój dzisiejszy przepis.Czasem wystarczy zmienić jeden składnik, który Wam akurat nie pasuje, a wyczarujecie swój wyjątkowy, pyszny przepis.