Kotlety schabowe rozbijamy dość cienko, najlepiej przykryć je (każdy z osobna) folią spożywczą i dokładnie rozbić. Dzięki folii nic nam nie pryska.:)
Każdy kotlet oprószamy solą i pieprzem, na środku kotleta układamy ser, śliwki pokrojone na kawałki i po kilka plasterków czosnku. Do środka wkładamy ulubione zioła, może to być rozmaryn, oregano czy natka pietruszki. Zawijamy roladki, każdą z nich owijamy dość mocno dwoma plasterkami boczku.
Gotowe roladki układamy w naczyniu żaroodpornym. Dookoła roladek układamy dość gęsto śliwki pokrojone w plasterki, resztę pokruszonego sera, czosnek i tymianek.
Całość zalewamy bulionem, a wierzch roladek polewamy miodem.
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 C i pieczemy około 50-60 minut (do czasu, aż mięso będzie miękkie.)