Cofnij
Drukuj
Obraz przepisu
Mniejszy
Normalny
Większy
Drukuj
Pin
Pralinki czekoladowe
Składniki
160
g
gorzkiej czekolady
80
g
mlecznej czekolady
200
g
serka mascarpone
1
łyżka
rumu, wódki lub spirytusu
opcjonalnie (tylko dla dorosłych)
1
opakowanie owoców liofilizowanych
ja użyłam malin
Instrukcje
Czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej, studzimy.
Serek mascarpone ubijamy i cienkim strumieniem dodajemy roztopioną czekoladę (cały czas miksując) Na koniec dodajemy alkohol.
Masę przekładamy do lodówki i schładzamy, następnie robimy jednakowej wielkości kuleczki. (najlepiej robić to w rękawiczkach).
Gotowe pralinki obtaczamy w sproszkowanych owocach liofilizowanych. Owoce miksujemy blenderem.
Gotowe pralinki przechowujemy w chłodnym miejscu.