Końcówki szparagów odłamujemy, kroimy na mniejsze kawałki i wrzucamy na lekko posoloną wodę. Gotujemy 2 minuty, osączamy z wody.
Na patelni o średnicy 20 cm podsmażamy kiełbaskę pokrojoną w plasterki (na małej ilości tłuszczu). Jajka roztrzepujemy w misce razem z mlekiem. Paprykę myjemy i kroimy na dowolne kawałki. Mozzarellę kroimy na ćwiartki.
Na podsmażoną kiełbasę wylewamy roztrzepane jajka, całość posypujemy pokrojoną papryką, szparagami i mozzarellą. Oprószamy szczyptą soli i smażymy na średnim ogniu.
Kiedy omlet dobrze się zetnie z jednej strony, przykładamy talerz do patelni i zdejmujemy omlet, a potem wsuwamy go ponownie na patelnię, tak żeby druga strona ładnie się przyrumieniła.
Smażymy dosłownie chwilę i zdejmujemy na talerz, posypujemy natką pietruszki i świeżo zmielonym pieprzem Smacznego :)