Mąkę, jajka i mleko dokładnie mieszamy ew. miksujemy, dodajemy sól. Pamiętajmy, żeby nie dodawać od razu całej ilości wody/mleka, ciasto musi uzyskać konsystencję gęstej śmietany.
Naleśniki smażymy na złoty kolor na mocno rozgrzanej patelni, z niewielką ilością oleju.
Ser rozcieramy z cukrem (wg uznania) na gładką, jednolitą masę, dodajemy żółtko (opcjonalnie), dokładnie mieszamy.
Smarujemy naleśniki serem, zawijamy podobnie jak krokiety.
Na patelni rozpuszczamy masło i rumienimy bułkę tartą, odstawiamy z ognia i układamy na niej naleśniki, jeden obok drugiego. Delikatnie podsmażamy na małym ogniu, aby miały piękny, złoty kolor i aby ścięło się żółtko wymieszane z serem.
Tak przygotowane będą smakowały każdemu. Oczywiście jeśli chcemy obniżyć kaloryczność potrawy możemy pominąć obsmażanie naleśników w bułce. Podsmażamy je wtedy na małym ogniu bez tłuszczu. Polecam.