Wszystkie składniki wykładamy na stolnicę i szybko zagniatamy na gładkie ciasto. Owijamy folią spożywczą i wkładamy na godzinę do lodówki. Jeśli zostanie Wam ciasto, z reszty można upiec kruche ciasteczka.
Po tym czasie odrywamy małe kawałki ciasta i wylepiamy nim foremkę 35x11x2,5 cm. Nakłuwamy widelcem, wykładamy folią aluminiową i obciążamy grochem.
Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 C i pieczemy około 20 minut. 5 minut przed końcem zdejmujemy folię z grochem. Czas pieczenia będzie różny dla każdego piekarnika , ciasto ma być rumiane.
Krem:
Kremówkę wlewamy do garnka, podgrzewamy mocno, zdejmujemy z palnika i dodajemy do niej suszone kwiaty hibiskusa, mieszamy i przykrywamy. Po godzinie lub dwóch, odcedzić na sicie, kwiaty nie będą nam już potrzebne.
Ponownie podgrzewamy, nie gotując. Zdejmujemy z palnika i dodajemy czekoladę, mieszamy, aż się rozpuści. Studzimy, przykrywamy folią i wstawiamy do lodówki (najlepiej na całą noc).
Na drugi dzień przekładamy masę do misy miksera, dodajemy cukier puder w miarę potrzeby i ubijamy na krem.
Tak przygotowanym kremem smarujemy wcześniej podpieczony spód do mazurka, Schładzamy kilka godzin. Przed podaniem dekorujemy.