Cofnij
Drukuj
Obraz przepisu
Mniejszy
Normalny
Większy
Drukuj
Pin
Łazanki z kapustą
Składniki
1 opakowanie makaronu typu Łazanki 500 g
1 duża lub 2 małe młode kapusty
500 g mięsa mielonego wieprzowego
500 g pieczarek
1 cebula
1 łyżka masła
olej
sól
pieprz
Instrukcje
Mięso mielone dusimy na niewielkiej ilości oleju około 15-20 minut
Pieczarki kroimy i smażymy na rumiano z 1 łyżką masła
Cebulę kroimy w drobną kostkę i smażymy aż się zrumieni
Kapustę kroimy w kostkę i gotujemy do miękkości w lekko osolonej wodzie (uwaga żeby nie była zbyt miękka)
Makaron gotujemy w dużej ilości osolonej wody (al dente)
Kapustę po ugotowaniu dokładnie osączamy z całej wody, dodajemy ugotowany makaron i pozostałe składniki. Mieszamy doprawiając solą i pieprzem.