W misce mieszamy mąkę jajko i mleko. Ucieramy na gładką masę, jeśli ciasto jest zbyt rzadkie możemy dodać mąkę, jeśli za gęste dodajemy mleka. Powinno uzyskać konsystencję śmietany. Następnie smażymy cienkie naleśniki na patelni o średnicy 26 cm.
Pieczarki obieramy i ścieramy na grubych oczkach tarki, cebulę drobno siekamy. Na patelni rozpuszczamy masło i podsmażamy cebulkę do miękkości, dodajemy pieczarki i smażymy aż cały płyn odparuje, a pieczarki nabiorą rumieńców. Doprawiamy solą i pieprzem.
Na środek naleśnika układamy farsz około 1 łyżki, naleśniki zawijamy, najpierw przeciwległe boki, a potem zwijamy w rulon.
Każdy rulonik maczamy w jajku, obtaczamy w bułce i układamy na rozgrzanej patelni. Smażymy na oleju lub maśle na średnim ogniu, aż się zrumienią z każdej strony.