Pieczarki dokładnie myjemy. Ja zdejmuję skórkę z kapelusza, ale to kwestia gustu.Układamy w naczyniu żaroodpornym.
Na rozgrzaną patelnię wlewamy oliwę, dodajemy cebulę drobno pokrojoną w kostkę. Chwile smażymy.
Następnie dodajemy paprykę, pokrojoną w kostkę, a po chwili cukinię również pokrojoną w kostkę. Jeśli używacie większej cukinii pozbywamy się nasion. Chwilę dusimy.
Następnie dodajemy suszone pomidory, pokrojone na kawałki oraz umyte i pokrojone na połówki pomidory. Doprawiamy do smaku, solą i pieprzem ew. ulubionymi ziołami.
Kiedy warzywa są już lekko miękkie, zdejmujemy z ognia i odstawiamy do przestudzenia.
Następnie dodajemy mozzarellę pokrojoną w kostkę i mieszamy z warzywami. Nakładamy do wcześniej przygotowanych pieczarek.
Naczynie wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170C na około 15-20 min. Aż ładnie się zrumienią.