Żelatynę zalewamy niewielką ilością wody i odstawiamy do napęcznienia.
Do miski przekładamy ser biały oraz ricottę oraz pulpę z mango.
Miksujemy całość blenderem.
Śmietankę z dodatkiem cukru pudru ubijamy prawie na sztywno.
Żelatynę rozpuszczamy w mikrofali lub w kąpieli wodnej. Dodajemy 2-3 łyżki masy serowej, dokładnie mieszamy i przelewamy do reszty masy. Całość blendujemy.
Następnie dodajemy śmietankę i już delikatnie mieszamy rózgą.
Przelewamy do szklaneczek (umieszczonych w kubeczku lub w formie na muffiny ułożonych po skosie)
Odstawiamy do zastygnięcia.
Galaretki mango rozpuszczamy w 600 ml gorącej wody, dolewamy pozostały mus mango i kiedy całkowicie wystygnie wlewamy do szklaneczek. Ostawiamy do zastygnięcia.
Przed podaniem ozdabiamy świeżo pokrojonym mango i świeżą miętą.