Ciasteczka rozkładamy na pół, zdejmujemy krem (odkładamy na bok), a ciasteczka wrzucamy do blendera.
Ciasteczka miksujemy, przekładamy do miseczki.
Do blendera wrzucamy krem z ciastek, banana pokrojonego na plastry. Kilka plastrów zostawiamy do dekoracji (należy je skropić sokiem z cytryny żeby banan nie zrobił się ciemny). Dodajemy ser, jogurt i mascarpone. Blendujemy.
Jeśli wg Was masa jest zbyt mało słodka można dodać miód lub syrop z agawy. Dla mnie jednak był wystarczająco słodki.
Jeśli masa jest zbyt gęsta można dodać jogurt żeby ją lekko rozrzedzić.
Na dno szklanek, pucharków wsypujemy pokruszone ciastka, na to dajemy krem. Ponownie ciasta i krem. Całość oprószamy kakao, na wierz wykładamy pozostałe banany, granat dla koloru i listki mięty.
Przed podaniem dobrze jest schłodzić deser min. godzinę.