Wszystkie składniki na ciasto wymieszać i zagnieść. Spód tortownicy o średnicy 22 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Ciastem wylepić dokładnie dno i brzegi tortownicy. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 C i zapiekać około 15-20 minut, aż się ładnie zrumieni.
2 białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywno, pod koniec ubijania dodajemy połowę cukru (pół szklanki). W osobnej misce mieszamy połowę jogurtu 200 g, połowę śmietany 200 g i 1 budyń, dodajemy ubita pianę i delikatnie mieszamy.
Tak samo postępujemy z pozostałymi składnikami i drugim budyniem, które mieszamy w oddzielnej misce.
Na podpieczony i wystudzony spód wykładamy masę śmietanowo-jogurtową, łyżka po łyżce na przemian kolorami ( łyżka do zupy).
Ciasto wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 i pieczemy przez 10 minut, po tym czasie zmniejszamy temperaturę do 170 C i pieczemy kolejne 40 minut.
Upieczone ciasto zostawiamy w wyłączonym piekarniku do całkowitego wystudzenia. Jeśli pod koniec pieczenia wierzch ciasta zbyt szybko się rumieni możecie przykryć je folią aluminiową.