Mąkę przesiewamy razem z cukrem i proszkiem do pieczenia. Dodajemy jajko, posiekane zimne masło i jogurt. Szybko zagniatamy gładkie ciasto. Owijamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na minimum godzinę.
W garnku zagotowujemy 200 ml mleka i cukier, w pozostałym mleku mieszamy budyń i wlewamy do gotującego się mleka. Chwilę gotujemy, przykrywamy folią i odstawiamy do całkowitego wystygnięcia. Do zimnej masy dodajemy jogurt i cukier waniliowy. Miksujemy na gładką masę.
Zimne ciasto wyjmujemy z lodówki i rozwałkowujemy. Wykrawamy z ciasta kształt formy (20X20 cm), a resztę ciasta zostawiamy do ozdobienia wierzchu. Ciasto wkładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 C przez 10 minut. Na wierzch wylewamy masę budyniową, układamy kawałki brzoskwiń. Ozdabiamy pozostałym ciastem. Całość pieczemy około 30 minut w 180 C.