Drożdże łączymy w miseczce z 1 łyżeczką cukru, jedną łyżeczką mąki i częścią mleka. Mieszamy (konsystencja śmietany) i odstawiamy w ciepłe miejsce aż zacznie rosnąć.
Pozostałe składniki łączymy w misce dodajemy wyrośnięte drożdże i wyrabiamy dość długo.
Przekładamy na stolnicę, jeśli bardzo się klei możemy podsypać odrobiną mąki. Przykrywamy ściereczką i zostawiamy na około pół godziny w ciepłe miejsce.
Po tym czasie ciasto ponownie wyrabiamy, lekko podsypujemy mąką i rozwałkowujemy (grubość 1,5 – 2 cm. Szklanką, miską lub foremką wykrawamy dowolne kształty, na środek kładziemy serek a na wierzch układamy wiśnie.
Gotowe bułeczki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Odstawiamy na około godzinę do ponownego wyrośnięcia. Brzegi smarujemy rozbełtanym jajkiem i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 C. Pieczemy około 20-30 minut do czasu aż się ładnie zrumienią.
Bułeczki polewamy lukrem zrobionym z cukru pudru i cytryny. Do pełnej szklanki z cukrem pudrem dolewamy sok z cytryny i dokładnie mieszamy do czasu aż powstanie lukier. (Sok dolewamy stopniowo ponieważ szybko rozrzedza cukier).